Kontakt

PuholinoTel.: 031 70 50 60

VERZI IN ČESTITKE OB ROJSTVU

Izberite unikatno ročno ali navadno voščilnico in dodajte verz ali čestitko ob rojstvu otroka:

Telegram Puholino

Verzi ob rojstvu za oba spola:

01.

Postati mamica je lepo, ko vidiš detece ljubo, kmalu pozabiš vse trpljenje, začenja novo se življenje.

02.

Iz pleničk se ti smehlja, nekaj čisto majhnega. Nedolžno ti zre v oči, k mamici v naročje si želi.

03.

Gleda te par lepi oči, boža te par nežnih rok, veseli se, to je ena najlepših stvari, ki v življenju jih mati doživi.

04.

Otroški jok in smeh po hiši bo donel, kako bi človek pri vsem tem ne bil bi vesel.

05.

Naj ti jok, pokakana ritka, noč brez spanca dobro de, sreča in veselje odtehta vse.

06.

Zdaj, ko mamica in očka sta postala, okrog ne bosta več ga srala, ne bosta rabila več budilke, ker vajin sinko krepil si bo glasilke.

07.

Dobila si ta pravi cvet, ki je zagledal živi svet. Naj vedno srečen, zdrav bo in vesel, ko vaju z očkom bo objel.

08.

Naj radost, zdravje in srečo delita si oba, saj danes si postala srečna mamica. Čudežna beseda MAMA razložiti se ne da, zna jo le zašepetati glas otroškega srca!

09.

Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in na veselje. Prava in ena sama. Za vse življenje.

10.

Rodila se je tvoja sreča, zdaj pa čuvaj jo skrbno, je kot rožica dehteča, v ljubezni vas družila bo.

11.

Po mukah vseh, ki si jih prestala, nagrada, sreča v rokah ti je ostala. In ta sreča bo čez čas tebe mamica klicala.

12.

Dobila si najlepše ime na svetu: mama. Bodi ponosna nanj in na princa/princesko, ki ti je to ime dal/-a.

13.

Šle so štiri velike noge, kar lep čas same in uboge. Zdaj nog’ci dve ped po ped, koracata zraven v širni svet.

14.

Zdaj, ko je tu tvoj/vajin dojenček, je čas, da obnoviš/obnovita matematiko… 1+2+3=24/7 1 – previjanje (vsako 1 uro) 2 – hranjenje (vsaki 2 uri) 3 – glasen jok (ob 3. uri zjutraj) Ampak vse se sešteje v neizmerno srečo 24 ur na dan, 7 dni na teden!

(Vir: www.verzko.com)
15.

Čudovit je svet, ko na tvojih rokah leži prihodnost!

 

16.

“Sreča je v očeh vašega otroka. Čim večkrat si jih oglejte.”

17.

Stopite narahlo kakor v copatih naravnost pri glavnih vratih v ta lepi dan, kot bi šli v pesem. Svet naokrog je vabljiv in vonljiv, čudno resen in nemalo slovesen: NEKDO SE JE PRAVKAR RODIL. In to je najlepša pesem. Stopite narahlo in pustite k nebesom odprta vrata. Naj skoznje lije botrinja bogata – novorojenčeva pesem.

(Tone Pavček)

18.

Otročiček nam vrne svet, ki smo ga izgubili – svet čudes. Lepoto cveta. Lesket plamena. Metulja. List. Ptico. Ustvarjeno na novo. Čudovito. Vidimo jih skozi oči nedolžnosti. In…otroško veselje postane naše.

(Pam Brown)

19.

Rojstvo novorojenčka je podobno odvijanju paketa, ki vas je mikal in zanimal celo leto, potem pa odkrijeta, da je njegova vsebina veliko bolj vznemirljiva, popolnejša in tako čudovita, da si tega v sanjah nista mogla predstavljati.

20.

Ženska rodi se trikrat. Prvič svoji materi, drugič v ljubezni, tretjič ko sama pokloni življenje.

21.

Minilo mesecev je devet, zdaj prišlo je na svet, drobceno, nežno in smeje se, res izplačalo se je!

22.

(ime mamice) naša zala, mami je postala, svojo/-ega (ime otroka) je dobila, ki tako se jo je veselila. Od dogodku tem posebnem smo veseli tudi mi, zato kličemo vsi skupaj: mnogo sreče za vse tri!

23.

Poletje nas s soncem je vse obdarilo, najlepše pa tebi se je nasmehnilo, ko v tvoje naročje zaklad je spustilo, saj dete se tvoje te dni je rodilo. Naj sreča bo tvoja brez mej in brez dna družina ti kliče iz vsega srca!

24.

Iskrene čestitke ob rojstvu _______! Naj vama novo življenje, prinaša še večje veselje, radosti in medsebojne ljubezni. Nova starševska vloga, pa vama je dana, kot darilo vajini čudoviti ljubezni!

25.

Vse hudo je mimo, vso srečo želimo. Pri umivanju ritke pa iskrene čestitke.

26.

Za mamina ušesa najlepši je zvok, ko prvič po rojstvu zajoka otrok. Srce materinsko ji sreča prežema, ko prvikrat svojega otroka objema. Teh čustev nihče opisati ne zna, ker le v dnu srca se čutiti jih da. Veselim se skupaj z vama, ker vem, da boš čudovita mama.

27.

Najlepše je bilo, ko na svet je zdaj prišlo, nekaj drobno in lepo, začel življenje je tako.

28.

Mamici v veselje, atiju v ponos pokukal si na svet brez zobkov in bos. Bodi vedno naš sonček mali, saj smo te komaj dočakali.

29.

Gleda vaju par lepih oči, boža vaju par nežnih rok, veselita se, saj je rojstvo otroka ena najlepših stvari, ki jo v življenju človek doživi.

30.

Lepo je jemati, še lepše je dajati, a najlepše od vsega, postati je mati.

31.

Naj radost, zdravje in srečo delita si oba, saj danes si postala srečna mamica.

32.

Rodila se je vajina sreča, zdaj čuvajta jo skrbno. Je rožica dehteča, v ljubezni vas družila bo.

33.

Življenje je plamen, ki v lastnem ognju izgoreva, vendar vedno znova vzplamti, ko dete se rodi.

34.

Le kateri občutek je bolj prijeten kakor otrokova roka v tvoji? Tako majcena, mehka in topla kakor mlada muca, ki se zvije v varno zavetje tvojega naročja.

35.

Bolečino in trpljenje, občutila si sama- a najlepše postati je-MAMA!!

36.

Življenje bitju novemu si dala, in za rod si naš se žrtvovala, s teboj se tvoje sreče veselimo, in tvojemu sinu (hčerki) v življenju mnogo lepega želimo!

37.

Kot angelček z neba je v tvoje naročje priletela drobna kepica čestitke ob rojstvu hčerke/sina

38.

Kakorkoli že – naj detece bo zdravo, mirno, zadovoljno, srečno, nič jokavo. Pa da bi pogosto v družini se crkljali in ljubezni nitk mnogo medsebojnih stkali.

(Vir: www.bambino.si)
39.

In prišel je ta dan, poln veselja in sreče, težkih pričakovanj, da vse se dobro izteče in da detece končno zajoče. Čestitke ter veliko veselja in igranja ter zdravja prelepemu otročku.

(Vir: Puholino)
40.

Zdaj postala prvič si mamica, najlepši poklic boš spoznala, ko dete v tvojem naročju zaspi, to je vse kar si vsaka mama želi. Iskrene čestitke ob rojstvu!

41.

Čestitamo in vzklikamo veseli, dobrodošel/la med nami, komaj čakamo, da boš z nami. In še enkrat, bravo mami!

(Vir: Puholino)
42.

Ni večje sreče od rojstva in tega ne pozabi. Ni večje lepote od dojenčka, ko te prvič pogleda in se že zaveda, da boš super mamica. Vse to si res želiš in komaj čakamo, da se nam pridružiš in nam predstaviš svoj največji zakladek, drobcen in sladek.

(Vir: Puholino)
43.

Čestitke ob dogodku, ki presega vse! Naj bo detece zdravo in veselo, starše zagotovo super bo imelo. Naj bo z zdravjem objeto in z ljubeznijo prežeto vsako leto. SREČNO!

(Vir: Puholino)
44.

Čestitamo ob dnevu, ki pove, da nisi tisto kar imaš, ampak tisto kar daš. Življenje malemu zakladu si dala in srečna mamica postala. Srečo in zdravja lepotički/lepotcu iskreno želimo in se s teboj veselimo!

(Vir: Puholino)
45.

Droben obrazek vate zre, ko prvič se mu nov svet odpre. Naj obdaja ga zdravje in ljubezen, naj novo življenje bo kot pesem. Pesem, ki se rima na mama in sreča, ki se smeje le vama. Čestitke ob najlepšem dogodku, ki ga pozna življenje!

(Vir: Puholino)
46.

Kot biser sreče v trebuščku je spalo, zdaj prišlo je na svet to detece malo. Sreče in zdravja mu srčno želimo, z očkom in mamico se veselimo!

(Vir: Puholino)
47.

Dobrodošla/-šel med nami, čestitamo mami! Dojenček prijokal je na svet, življenje bo lepše spet. Naj bo polno igrivosti in veselja, to naša velika je želja.

(Vir: Puholino)
48.

Iskrene čestitke ob srečnem dogodku, naj bo dojenček zdrav in nabrit, v veliko ljubezni ovit. Naj prinese smeh in srečo v družino, to je vse kar si srčno želimo!

(Vir: Puholino)
49.

Imamo razlog za zabavo spet, prišel/-la je _________ na svet. Naj srček zdravo bije, kot sonček od ljubezni sije. Življenje bo detece spremenilo in vso družino razveselilo. Malo spanja bo odneslo, a veliko sreče bo prineslo.

(Vir: Puholino)

Telegram Puholino

Verzi ob rojstvu punčke:

P01.

Ker bila je prava lunca, rodila se je punca, ker na puncah svet stoji, saj punca je za fante tri.

P02.

Mamica zala in hčerkica mala, najhujše je mimo, vso srečo želimo, pri oblačenju še ene ritke pa atu iskrene čestitke.

P03.

Včeraj štorklja je razprla krila, saj je _______ hčerkico dobila. Naj bo _______ vedno srečna, zdrava in vesela, ko vaju z očkom bo objela.

P04.

Družinska sreča se ti je nasmehnila, ljubko deklico ti podarila, naj ona prinaša ti mnogo veselja, to naša največja je želja.

P05.

Spet zima z dragulji nas je obdarila, najlepši zaklad pa je zate shranila, ko v roke ti “kepico” je položila, saj hčerka se tvoja te dni je rodila. Naj sreča bo tvoja brez mej in brez dna, čestitam ti iz vsega srca!

P06.

Kako topla je beseda mama, to čez leto zvedela boš sama, ko ti deklica bo mila, prvič jo izgovorila. A zdaj je mirna, nežna, zdrava, v naročju naj spokojno spava.

P07.

Danes se vama je hčerka rodila in vidva sta novo veselje dobila. Da priden otrok bi bila vajina vila, da bi vedno bila sreča ji mila in njena pot s cvetjem posuta, usoda pa prijateljica dobra, ne kruta.

P08.

Rodila se deklica zala, vidva starša sta postala, imejta jo rada vsak dan, saj čudoviti zaklad vama je poslan!

P09.

Danes si se rodila, danes si se prvič sveta naužila, danes si mamici prvi nasmešek podarila, danes si družino razveselila.

P10.

Nova zvezdica na nebu se je prižgala, vam tebe, punčko ________ je poslala! Naj življenje ji prizanese, samo dobrot natrese! … Naj družina z njo se veseli, če je treba joče, se smeji, vselej ob strani ji stojite, besedo kakšno bratcu in babici pustite….

(Vir: www.verzko.com)
P11.

Rodila se je mala princeska, zdaj sreča je popolna. Naj bo koz mamica nežnega srca in kot očka podjetnega duha, da zdrava, razigrana in vesela bo vse dni, staršema pa čim manj skrbi in neprespanih noči.

P12.

Zdaj, ko mlada mati si postala, srečo materinsko si spoznala. Z malo hčerko ti je zasijala, da bi jo za vedno obdržala! Naj med vama tisoč nitk se splete, naj razvija zdravo se ti dete!

P13.

Hčerka prijokala ta mesec je na svet, pa v trenutku trio narastel je v kvartet. Čudežno otrokov jok te je potolažil in tvojo bolečino v srečo preobrazil.

(Vir: www.bambino.si)

 

Verzi ob rojstvu fantka:

F01.

Rodil se je sin korenjak, da bi kot oče bil pravi junak, da ljubil nežno kot mama, da srečo bi delil z vama.

F02.

Novorojenček se je rodil, bo mamino mleko pil, da postal bo junak, velik in krepak!

F03.

Veselo kot pomladni cvet, tvoj sin prijokal je na svet, le zalivaj ga skrbno, da v možaka zrastel bo.

F04.

Prihaja – majhen in šibak in pravi, da je tvoj. Prihaja – nežen in smehljajoč in pravi, da te ima rad. Prihaja – živ in razigran in njegova pot pelje prek tebe v veliki svet.

F05.

Vesela novica prišla je naokrog, da sinček se vama je rodil bosih nog, sedaj bosta videla, kaj je to pravo veselje, ko malega dojenčka se v dom pripelje, ampak brez vseh potrebnih skrbi, vajin princ je navajen spati vse noči! ZATO ISKRENE ČESTITKE IZ SRCA, PA BODITA ČUDOVITA MU STARŠA OBA!

F06.

Mati srečna si postala življenja lučko sinku si prižgala. To bile so želje tvojih sanj, danes že trepečeš zanj. Mi vsi ti čestitamo in se s tabo veselimo.

F07.

Danes si se rodil, danes si se prvič sveta navžil, danes si mamici prvi nasmešek podaril, danes si veselje družini podaril.

F08.

Nova zvezdica na nebu se je prižgala, vam tebe, fantka ________ je poslala! Naj življenje mu prizanese, samo dobrot natrese! … Naj družina z njim se veseli, če je treba joče, se smeji, vselej ob strani mu stojite, besedo kakšno sestrici in babici pustite….

(Vir: www.verzko.com)

Verzi ob rojstvu dvojčkov:

D01.

In prišla sta ________ in _______ na svet, kar takoj bi prišli ju objet. Zelo smo veseli ob tej novici, da na mizi bosta še dve novi žlici. Veliko zdravja in veselja želimo obema, novi družinici pa veliko užitkov in igranja, dvojna sreča bo nadomestila premalo spanja.

(Vir: Puholino)
D02.

Dva mala srčka začela sta biti, res se ni težko veseliti. To je sreča za vse, očka in mamica, življenje bo spremenilo se! Veliko veselja, zdravja in zabave vam želimo, skratka imejte se fino!

(Vir: Puholino)

Telegram Puholino

Citati o otrocih:

C01.

Ali ste uspešen roditelj, presodite po tem, ali se vaši otroci čutijo varne, zaželene in ljubljene.
(H. Jackson Brown jr.)

C02.

Če bi lahko dali otroku rojeničina darila – bi ta gotovo bila občutljivost, pogum, ljubezen – in upanje.
(Charlotte Gray)

C03.

Če ne bi bilo nobenega drugega razloga bi bilo vredno imeti otroke že samo zaradi tega: ker vas spomnijo, kako pomirljiva je preprostost. Imajo nadvse zdravo pamet. So pristopni in iskreni. Sploh se ne pretvarjajo.
(Elizabeth Berg)

04.

Dojenček je božje mnenje, naj gre svet naprej.
(Carl Sandburg)

C05.

Dojenček te stane več kot vse drugo na svetu. Tvojo ljubezen, tvoje življenje.
(Pam Brown)

C06.

Dojenčki so drobci zvezdnega prahu, ki jih je odneslo iz božjih rok.
(Larry Barretto)

C07.

Dojenčki so živi dragulji, ki so neomadeževani padli iz nebes.
(sir Frederick Pollock)

C08.

En sam otroški smeh, pa bo najsvetejši dan še bolj svet.
(R. G. Ingersoll)

C09.

Kjer so otroci, tam je zlata doba.
(Novalis)

C10.

Ko otroku pokažete tisto, kar je nekoč razveseljevalo vas, ko se z vami veseli tudi otrok in v žaru zaupanja in ljubezni vidite dvojno veselje – to je sreča.
(J. B. Priestley)

C11.

Ko se otrok rodi, si ne moremo kaj, da ga ne bi ljubili in skrbeli zanj.
(Epictetus)

C12.

Ko so prišli v hišo otroci, je zrak oživel in se otoplil; vsak predmet v hiši je postal bolj živ.
(Mary Gordon)

C13.

Ni otroka, ki bi ga bilo treba popravljati… rodijo se z vsem. Večina ljudi pa jim to pohodi in vzame.
(Robert Blake)

C14.

Nikoli se ne bojte, da boste razvadili otroke, če jih boste preveč osrečevali. Sreča je ozračje, v katerem rastejo vsa dobra čustva – ugodna toplota, ki je potrebna, da srčna kri zdravo in svobodno kroži.
(Ann Eliza Bray)

C15.

Noben poljub, ki ga daš otroku, ni izgubljen, ne izraz veselja, ne dotik v pomiritev, nobena pesem, nobena zgodba o čudesih. Vse to se bo zlilo v tisto, kar bo postal.
(Pam Brown)

 

C16.

Novorojenček je brez vsakega dvoma najčudovitejša, najbolj osupljiva, najbolj in popolnoma neprimerljiva reč, ki se je sploh kdaj zgodila v celotni zgodovini tega planeta.
(Irvin S. Cobb)

C17.

Otroci bolje poznajo božjo milost kot večina nas. Svet vidijo tako, kot jim ga spet prinese jutro. Novega in rojenega in svežega in čudovitega.
(Archibald Macleish)

C18.

Otroci hočejo objem, naročje, prijazno besedo, dotik, nekoga, da jim prebere pravljico, nekoga, da se z njim smeje in pogovarja.
(John Thompson)

C19.

Otroci se vas ne bodo spominjali po materialnih dobrinah, ki ste jim jih oskrbeli, temveč zaradi občutka, da ste jih cenili.
(Richard L. Evans)

C20.

Otrok, ti mi prinašaš v srce klepet vetra in vode, neizrečene skrivnosti cvetlic, sanje oblakov, nemi, začudeni pogled jutranjega neba.
(Rabindranath Tagore)

C21.

Otrokova roka v vaši – kolikšno nežnost in moč vzbudi. V hipu postanete preskusni kamen modrosti in moči.
(Marjorie Holmes)

C22.

Pri vsakem delu je najpomembnejši začetek, zlasti še, če imamo opravka s čim mladim in nežnim.
(Sokrat)

C23.

Prva dolžnost do otrok je, da jih osrečite. Če jih niste osrečili, ste jim naredili krivico. Nobeno drugo dobro, ki so ga nemara dobili, ne more nadomestiti tega.
(Buxton)

C24.

Svojim otrokom ne moremo dati prihodnosti, naj se še toliko trudimo, da bi jim jo naredili varno. Lahko pa jim damo sedanjost.
(Kathleen Norris)

C25.

V človeku, ki je v mladosti poznal ljubkovanje, ostane za vedno drobec spomina, ki se ga lahko dotaknete, da ga spodbudite k nežnosti.
(George Eliot)

26.

V nas vseh je še vedno otrok, ki verjame v čudeže. Za otroke so čudeži preproste reči. Vsak dan je čudežen – nepojasnjen, poživljajoč, vedno nov.
(Karen Goldman)

C27.

“Mnogo cvetlic imam.”, je rekel “Vendar so otroci najlepše cvetlice od vseh”.
(Oscar Wilde)

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.
V redu
x