Kontakt

PuholinoTel.: 031 70 50 60

Splošni pogoji poslovanja

UVOD

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.puholino.si, pravice kupcev ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Splošni pogoji spletne trgovine www.puholino.si so sestavljeni v skladu z aktualnim Zakonom o varstvu potrošnikov, na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. Spletno trgovino upravlja podjetje Puholino, Vesna Povhe s.p., Brezje pri Grosupljem 25, 1290 Grosuplje (v nadaljevanju ”ponudnik”). Uporabnik je oseba, ki uporablja našo spletno stran in trgovino Puholino.si, torej kupec v spletni trgovini (v nadaljevanju “kupec”).

Ob registraciji v trgovino, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Pogoje poslovanja je ponudnik objavil na spletni strani www.puholino.si in so veljavni od 10. maja 2014. Podjetje Puholino, Vesna Povhe s.p., si pridržuje pravico do spremembe pogojev poslovanja na spletni strani kadarkoli, brez predhodnega obvestila.

DOSTOPNOST INFORMACIJ

(povzetek zakonodaje)

 1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 4. dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku v primeru nedostopnosti vam bomo to sporočili),
 5. pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 7. način plačila in dostave,
 8. veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
 10. pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

POSTOPEK NAROČANJA TELEGRAMA

Postopek naročanja je zelo enostaven, hiter in varen za uporabnika. Ponudnik ponuja 2 možna načina naročanja.

PONUDBA IZDELKOV

Spletna trgovina www.puholino.si ponuja izdelke, ki so zelo kvalitetni in skrbno izbrani. Ponujamo širok spekter igrač, kar pomeni, da so na voljo lesene igrače, igrače iz kavčuka, plišaste igrače ter plastične igrače. Tako je ugodeno še tako specifičnemu okusu ljudi. Telegrami bodo zato bolj raznoliki in se ne bodo preveč ponavljali. Ponudba izdelkov se bo večkrat spreminjala, saj ponudnik želi skozi celo leto ponujati večjo raznolikost in unikatnost izdelkov. Zato ima ponudnik pravico spreminjati izdelke, ko se za to odloči.

V ponudbi imamo kolekcije igrač Nattou, ki je uveljavljena znamka v Belgiji ter tudi drugod po Evropi. So specializirani za igrače za dojenčke in imajo veliko kolekcij, ki se zelo spreminjajo v barvnih kombinacijah, ki so skrbni izbrane, glede na raziskave dojenčkov. Igrače so zelo kvalitetne in mehke, saj so prilagojene dojenčkom in malčkom. Že od leta 1988 Nattou-jevim modelom igrivih malih prijateljev pripisujejo mehke in trpežne materiale, očarljivo okolje in vse, kar je v skladu z evropskimi standardi kakovosti in varnosti. Zbirka Nattou se nenehno širiti z novimi izdelki za potrebe mater in njihovih otrok. Povezovanje inovacij za kakovost je tisto, kar Nattou pomeni. In to zdaj velja že v 35 državah.

Smo tudi uvoznik otroških brisač in setov za kopanje dojenčka podjetja Cuddledry iz Anglije. Njihovi inovativni proizvodi so zelo kvalitetni in resnično olajšajo življenja mamic in očkov pri kopanja novorojenčkov. Omogočajo varno in prijetno kopanje, narejeni pa so iz bombaža in naravnih bambusovih vlaken z veliko vpojnostjo in antibakterijskimi lastnostmi. Gre za priznano blagovno znamko po celem svetu.

Nekaj izdelkov, ki jih ponujamo pa izdeluje podjetje Puholino. Tako lahko ponudi za darilo svoje unikate, ki so narejeni s srcem in ljubeznijo do ustvarjanja za dojenčka in mamico. Pri vsem tem pa močno podpiramo ročna dela in inovativnost slovenskih proizvajalcev in obrtnikov.

VELJAVNOST PONUDBE, CENE IN POPUSTI

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo in ga v elektronski obliki prejme na svojo elektronsko pošto. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Pridružujemo si pravico do spremembe opisov izdelkov brez predhodnega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja. Za morebitne napake se opravičujemo. Vse cene so v evrih in so končne (DDV ni obračunan v skladu s 1.odstavkom 94.člena ZDDV).

Naročnik se zavezuje poravnavati vse svoje obveznosti na transakcijski račun podjetja Puholino, Vesna Povhe s.p. v roku 8 dni po prejemu računa. V primeru zamude roka plačila si podjetje Puholino, Vesna Povhe s.p. pridržuje pravico, da zaračunava zakonite zamudne obresti od dneva zapadlosti plačila dalje.

NAROČILA

Preko spletne trgovine lahko naročnik odda naročilo vse dni v tednu, 24 ur na dan, preko kontaktne telefonske številke pa od ponedeljka do petka med 8.00 in 16.00 uro.

PREKLIC NAROČILA IN REKLAMACIJE

Po oddaji naročila kupec v roku 1 ure od oddaje prejme potrdilo o naročilu na njegov elektronski naslov. Morebitni preklic naročila lahko kupec v roku 0,5 ure po prejemu potrditve naročila sporoči na ponudnikov elektronski naslov info@puholino.si ali pokliče na telefonsko številko 031 70 50 60. V primeru, da kupec v dogovorjenem roku ne prekliče svojega naročila pomeni, da je pogodba o nakupu izdelkov med kupcem in ponudnikom sklenjena.

Ponudnik storitve nudi podporo kupcem vsak delavnik med 8:00 in 16:00 uro na kontaktni telefonski številki 031 70 50 60 in preko elektronskega naslova info@puholino.si.

Kupcu pripada pravica, da v petnajstih (15) dneh po prevzemu kupljeno blago vrne brez kakršnekoli odškodnine. Kupec je dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. Stroške pošiljanja krije pošiljatelj sam, razen če je vnaprej pisno dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. O nameravanem vračilu nas mora kupec najkasneje v 15-ih dneh od prejetja blaga obvestiti po pošti (Puholino, Vesna Povhe s.p., Brezje pri Grosupljem 25, 1290 Grosuplje) ali na kontaktni elektronski naslov: info@puholino.si, blago pa vrniti v petnajstih (15) dneh po poslanem obvestilu o odstopu.

Vrnitev prejetega blaga na naveden naslov v 15-ih dneh po prejetju brez predhodnega pisnega obvestila se prav tako šteje za odstop od nakupa. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni oziroma ustrezni embalaži. Priložena mora biti kopija računa. Obvezno priložite tudi podatke o vašem transakcijskem računu, na katerega želite vračilo kupnine.

Reklamacije izdelkov, poškodovanih med prevozom

V primeru, da že ob prevzemu na pošiljki opazite znake poškodb, vas prosimo, da pošiljko zavrnete, od kurirja ali poštnega uslužbenca pa zahtevate sestavo reklamacijskega zapisnika o poškodovani pošiljki. Le tako vam bomo lahko kar najhitreje poslali nov izdelek in upoštevali reklamacijo.

Ponudnik vrne celotno kupnino najkasneje v roku 15-ih dni od prejetja vrnjenega blaga.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožbo je možno oddati preko elektronske pošte: info@puholino.si ali na poštni naslov Puholino, Vesna Povhe s.p., Brezje pri Grosupljem 25, 1290 Grosuplje.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Začasna prekinitev izvajanja storitev

Ponudnik lahko začasno prekine oz. odstopi od splošno uporabljenega urnika opravljanja storitev. O omejitvi oziroma prekinitvi opravljanja storitev je ponudnik storitve dolžan obvestiti stranko, ki je telegram že naročila oziroma mora obvestilo objaviti na naslovni strani www.puholino.si.

Pravno obvestilo

Vsebine, objavljene v spletni trgovini so last podjetja Puholino, Vesna Povhe s.p. in se lahko uporabljajo v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati brez dovoljenja podjetja Puholino, Vesna Povhe s.p..

Včasih se zgodi, da ne moremo zagotavljati popolne točnosti in zanesljivosti vseh objavljenih podatkov. Vsa opozorila bomo sprejeli resno in takoj popravili objavljene informacije.

Ne prevzemamo odgovornosti za morebitne posledice, nastale zaradi uporabe informacij, objavljenih v tej spletni trgovini ali začasnega nedelovanja spletne trgovine. Pridržujemo si pravico do dnevne spremembe vsebin, napak v cenah in napisanem besedilu. Z uporabo spletne trgovine kupec potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

Izvršena dostava

Ponudnik bo naročnika obvestil o izvršeni dostavi po elektronski pošti ali telefonsko. Naročnik se zavezuje, da bo v času želene dostave dostopen po telefonu, zato da ga ponudnik lahko kontaktira v primeru nepredvidenih dogodkov povezanih z izročitvijo blaga.

Včasih prihaja do zmot v priimku porodnice. Prosimo vas, da v kolikor veste, da ima porodnica dva priimka, ali ne veste, če ima že kakega drugega, napišite pod priimek oba. Tako bomo lahko hitreje izvedlo dostavo in ne bo nepotrebnega čakanja in preverjanj po telefonu.

Dostava se smatra za izvršeno, ko prejemnik oz. odgovorna oseba na naslovu prejemnika podpiše, da je blago prejela.

Ponudnik se bo po najboljših močeh potrudil, da bo blago dostavljeno. V spodaj navedenih primerih, ko dostava ni izvršena, se smatra za izvršeno:

V prvih treh primerih bomo naročnika o nastali situaciji obvestili. Naročniku se lahko naročeno blago, na njegovo željo, dostavi na njegov naslov. V kolikor v roku 30 minut od časa, ko se dostava ni mogla izvršiti, naročnik ni dosegljiv, se smatra, da je bila pošiljka izročena. Strošek dostave je obračunan pred zaključkom naročila, tako da po opravljenem plačilu nimate več dodatnih stroškov.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo dostopni tretjim osebam ali zlorabljeni na kakršen koli drug način.

Ponudnik lahko v okviru spletne strani in trgovine omogoča tudi prijavo oz. naročilo na elektronske novice in obvestila. Vsi registrirani uporabniki se strinjajo, da jim občasno na vnesen elektronski naslov pošljemo novosti in informacije, ki so povezane s spletno stranjo. Iz e-mail liste se lahko izbrišite kadarkoli to želite. Vse, kar morate storiti je, da odgovorite na našo elektronsko pošto tako, da je iz vsebine razvidno, da vas izbrišemo iz naše baze. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

ODGOVORNOST

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

MENI VERZI IN ČESTITKE

V meniju verzi in čestitke so zbrani najlepši verzi in posvetila ob rojstvu dojenčka. Ločeni so na univerzalne verze ob rojstvu, verze ob rojstvu punčke, verze ob rojstvu fantka ter na citate o otrocih. Nekaj verzov je avtorskih podjetja Puholino, Vesna Povhe s.p., ostali so iz virov, ki so navedeni ob verzih.

MENI RABLJENE STVARI

Podjetje Puholino, Vesna Povhe s.p., bo po zelo ugodni ceni prodalo tudi kakšno rabljeno stvar ali oblačilo (ločeno od prodajne ponudbe), a zelo lepo ohranjena oblačila za dojenčka in malčka. Pretežno bodo stvari za punčke, ker Puholinotu delata družbo dve nagajivi princeski. Zato sledite novicam in novostim, ker bo Puholino kdaj tudi kaj podaril. Za kakršne koli informacije glede rabljenih stvari smo dosegljivi na elektronski pošti info@puholino.si ali na telefonsko številko 031 70 50 60.

MENI SEZNAM IMEN

Meni seznam imen služi za uporabnike, ki pričakujejo dojenčka in še ne vedo kako bi ga/jo poimenovali, ali pa koga zanimajo moderna imena, najpogostejša imena, starinska imena, itd. Upam, da vam pridejo naši seznami prav. Viri so navedeni na tej strani.

PROGRAM ZBIRANJA TOČK ZVESTOBE

Puholino vas bo za vašo zvestobo in zaupanje nagradil. Ponuja vam sistem zbiranja točk. Pri nakupu za vsakih 10 EUR pridobite eno (1) puholinovo točko. Ko s svojimi nakupi v Puholinovi spletni trgovini zberete skupaj 5 točk, vam pri naslednjem naročilu Puholino podarja 10% popusta na izbrano darilo (oziroma izdelek).

PRAVILA NAGRADNIH IGER

Splošne določbe

Organizator nagradne igre je podjetje Puholino, Vesna Povhe s.p., Brezje pri Grosupljem 25, 1290 Grosuplje (v nadaljevanju “organizator”). Udeleženec nagradne igre je fizična oseba, ki v sodeluje v razpisanih nagradnih akcijah (v nadaljevanju “udeleženec”).

Pravica in pravila sodelovanja v nagradni igri

Udeleženci nagradne igre so lahko fizične osebe, ki so državljani Republike Slovenije. En udeleženec lahko v nagradnem žrebanju sodeluje samo enkrat. V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, zaposlene pri organizatorju nagradne igre ter osebe zaposlene pri drugih pravnih osebah, povezanih z izvedbo te nagradne igre. Pravne osebe ne morejo biti udeleženec nagradne igre. V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, ki ne sprejmejo pravil nagradne igre. Šteje se, da je udeleženec sprejel pravila nagradne igre s tem, ko je sodeloval v razpisani nagradni igri. Če je dobitnik nagrade mladoletna oseba, morajo starši ali skrbniki podpisati izjavo, da se strinjajo s prejemom nagrade. Za sodelovanje v nagradni igri ni potreben nakup storitev ali proizvodov organizatorja nagradne igre.

V primeru, ko nagradna igra poteka prek spletnega družabnega omrežja Facebook, lahko v nagradni igri sodelujejo vse osebe, ki so v okviru spletnega družabnega omrežja Facebook pridružene posameznemu Profilu, na katerem poteka nagradna igra oziroma vse osebe, ki so na tem Profilu kliknile gumb “Všeč mi je” oziroma “Like”, razen če besedilo razpisane nagradne igre ne predvideva drugače.

Nagradno žrebanje in podelitev nagrade

 1. Ob koncu nagradne igre bo med udeležence, ki izpolnjujejo zahtevane pogoje za sodelovanje, podeljena nagrada na podlagi naključne funkcije računalniškega izbora ali komisije organizatorja. Prireditelj je po želji lahko prisoten.
 2. Nagrada je opredeljena v razpisu. Nagrade ni mogoče zamenjati za kakršno koli drugo nagrado ali za denar.
 3. Izžrebanec bo o nagradi obveščen po e-pošti, prevzema pa jo od prireditelja. Nagrajenec je dolžan pisno potrditi prevzem nagrade v roku treh (3) dni in podati podatke, potrebne za prevzem nagrade (ime, priimek, naslov, davčna številka in telefonska številka) na naslov info@puholino.si. V kolikor se nagrajenec ne javi v roku treh (3) dni, nagrada preide na drugega izžrebanca.
 4. V kolikor organizator nagradne igre v roku treh (3) delovnih dni od trenutka, ko dobitnik pošlje obvestilo o tem, da je bil izžreban, iz katerega koli razloga (npr.: dobitnik izjavi, da nagrade ne želi sprejeti, naslov ali elektronski naslov je nepopoln ali napačen ipd.) ne prejme vseh potrebnih podatkov ter izjave, da želi prejeti nagrado, se šteje, da dobitnik nagrade ne želi sprejeti ter je tako organizator v razmerju do izžrebanca prost vseh obveznosti po tej nagradni igri in pridobi pravico z nagrado razpolagati v kakršenkoli drug namen.
 5. Sodelujoči v nagradnem žrebanju lahko v času trajanja nagradnega žrebanja prekliče sodelovanje v nagradnem žrebanju, s čimer bodo njegovi osebni podatki izbrisani iz baze osebnih podatkov. Za prekinitev sodelovanja v nagradnem žrebanju mora podati zahtevek na elektronski naslov info@puholino.si
 6. Organizator si pridržuje pravico do sprememb pravil, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti. O vseh spremembah in novostih nagradnega žrebanja bo organizator udeležence obveščal z objavami na spletni strani www.puholino.si

Varstvo osebnih podatkov

Organizator nagradne igre vse osebne podatke, ki jih ob izvedbi nagradne igre pridobi od udeležencev, varuje v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Organizator sme osebne podatke, pridobljene od udeležencev uporabljati izključno za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec nagradne igre soglaša, da mu organizator lahko pošilja obvestila v zvezi s ponudbo organizatorja. Udeleženec oziroma njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko kadarkoli prekliče svoje soglasje za uporabo osebnih podatkov, pridobljenih v nagradni igri za namene neposrednega trženja. Organizator nagradne igre si pridržuje pravico, da podelitev nagrad organizira kot javni dogodek. S sodelovanjem v nagradni igri udeleženec dovoljuje, da se njegovo ime in naslov uporabijo v avdio, foto in video materialu organizatorja nagradne igre. Izžrebanec dovoljuje organizatorju nagradne igre objavo svojih osebnih podatkov v sredstvih javnega obveščanja in na svetovnem spletu z namenom obveščanja o rezultatih žrebanja oziroma prevzema nagrade.

Objava pravil nagradne igre

Udeleženci nagradne igre z oddajo svojih podatkov na tej strani soglašajo, da so s pravili seznanjeni in se zavezujejo, da bodo ravnali v skladu s pravili nagradne igre. V primeru kakršnegakoli spora ali nejasnosti štejejo ta pravila za primarna v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski ali katerikoli drugi obliki.

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.
V redu
x